Den perfekta presenten

Vi känner alla igen det. Mannens eller hustruns födelsedag närmar sig, julen bankar på dörren och du ska ännu en gång hitta en fin present. Till en vuxen partner kan det vara svårt att gång på gång hitta på något nytt som vedkommande blir glad över. 

Det är roligt att få presenter, men nästan ännu roligare att ge. Och du måste medge att det kan vara svårt att träffa rätt. Vill man överraska, så kan det vara en god idé att kasta sig ut i något helt annorlunda, något som man inte vanligtvis brukar få.

En bäddsoffa till honom

En bäddsoffa låter kanske mest som något man köper tillsammans, en møbel till det gemensamma vardagsrummet eller till gästrummet. Men om mannen har turen att ha ett “eget” rum, kanske en “man cave” med bar, dart och biljardbord – ett rum där han träffas med vännerna för att spela kort eller se en fotbollsmatch – så kan en bäddsoffa vara en utmärkt present. Till en början är det en TV-soffa för att sedan förvandlas till en säng för trötta gäster på småtimmarna.

Flexibelt med en bäddsoffa

En bäddsoffa är inte bara smart när du får övernattande gäster på besök och gärna vill erbjuda dem lite bättre underlag än en luftmadrass eller en vanlig soffa. Också i vardagen kan en bäddsoffa vara en stor hjälp till att hålla oredan borta och fungera som en behaglig och smart soffa när du ska mysa med en bra bok eller framför tv:n. En del bäddsoffor är utrustade med ett förvaringsrum under soffan, som kan användas till att förvara stort och smått – väl undangömt.

Det finns många modeller att välja mellan, och du kan hitta en bäddsoffa här.

Våga köpa skor till henne

Du letar efter den perfekta presenten till henne, och du vet vad hon vill ha. Hon önskar sig ett par helt speciella skor, men du är ändå osäker. Det låter kanske besvärligt att hitta de rätta skorna på nätet, för att inte tala om att välja rätt storlek.

Men det behöver inte vara svårare för dig än det är för henne, och hon köper ju jämt och ständigt skor på nätet. Ta en titt i hennes andra skor och stövlar. Vilka storlekar använder hon i sneakers, sandaler och boots? Var uppmärksam på, att det kan variera en del.

De flesta webbshoppar har dessutom en storleksguide som kan hjälpa dig på rätt väg. Skulle du träffa fel, så kan de ju alltid bytas. Hos www.deichmann.com/se får du dessutom gratis frakt och returfrakt. Så våga överraska henne med ett par skor i present. Du kommer inte att ångra dig.

Frida Møller Författare