Från dusch till vardagsrum

Står du mitt i en renovering av badrummet eller kanske bara ska byta ut dina duschmöjligheter? Här kan du läsa lite om vilka möjligheter som finns när man ska ha nya duschdörrar och -väggar.

Duschvägg, duschhörna eller -kabin? Valen är många när du ska ha ny dusch och det finns många faktorer som spelar in. Iconic Nordic Rooms har många års erfarenhet och här kan du ta del av några av deras lösningar.

Inredning

Det första du måste tänka på när du ska ha ny dusch är hur badrummet ser ut. Finns det redan en inbyggd nisch eller måste du bygga en? Har badrummet snett tag? Ska duschen stå i ett hörn eller mitt på en vägg? Inredningen behöver inte vara en begränsning, utan kan lika gärna ses som en möjlighet.

Duschdörr i nisch

En nischdusch är ofta den bästa lösningen när badrummets form erbjuder den möjligheten. Det här är också ett bra alternativ för dig som vill undvika stänk och våta golv. Här kan du antingen nöja dig med en dörr eller dela upp med en vägg och en dörr. Vad du än väljer, så kan du i en nisch skapa en mysig och ombonad duschplats, där duschväggen förhindrar att hela badrummet blir blött. Hitta duschdörrar här.

Duschhörnor

Har du ett badrum som inte är så stort kan det vara smart med en duschhörna. Den består i princip bara av två dörrar som antingen är runda eller platta, och som fästs på väggen. På de flesta varianter öppnas dörrarna både inåt och utåt, vilket är bra om badrummet är litet och inte tillåter att dörrarna öppnas utåt. En lösning som man ser allt oftare, speciellt i mindre hem.

Den klassiska duschkabinen

Den vanligaste duschlösningen är trots allt duschkabinen. Här duschar du inuti en kabin och har glas på alla sidor, så det finns ingen risk för att du stänker ner resten av badrummet. En duschkabin kan också placeras i ett badrum utan golvfall, eftersom man duschar i ett kar. Duschkabiner kan idag fås i en mängd olika designs och storlekar.

Vardagsrummet

Låt oss säga att du nu har renoverat badrummet och satt in en snygg duschkabin eller en stilren duschvägg i en nisch. Då kan det hända att det känns som om resten av huset släpar efter. Vardagsrummet ser plötsligt trist och tråkigt ut, men en totalrenovering är kanske ändå att ta i. Det kan faktiskt räcka med en ny lampa för att skapa en helt ny stämning och en ny look i vardagsrummet. Ett bra tips är att titta närmare på snygga designlampor från italienska Kartell. Vill du se ett stort urval av Kartellampor ska du bara klicka här.

Frida Møller Författare